ГАСТРОНОМІЧНИЙ ТУРИЗМ – РЕАЛЬНА ПЕРСПЕКТИВА РОЗВИТКУ СІЛЬСЬКИХ ТЕРИТОРІЙ

27 квітня 2018 року голова Асоціації Степан  Коваль  на пропозицію начальника відділу культури і туризму Дрогобицької  райдержадміністрації Надії Козар, з якою Асоціація має добру співпрацю, побував на семінарі з питань організації гастрономічного туризму, який проводився у Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» імені Климентія Шептицького у Львові.

DSCN1995

Цей вид туризму динамічно розвивається у сільській місцевості, особливо в українських Карпатах.

DSCN1977

Після теоретичної частини учасники семінару (господарі агроосель, фермери, представники громадських організацій і туристичних фірм, посадовці державних і муніципальних органів, які займаються проблематикою туризму, журналісти) були запрошені на гастрономічну екскурсію – дегустацію «Смак українських Карпат» до столітньої лемківської оселі із села Зарічево, що на Закарпатті.

DSCN1999

Для дегустації були запропоновані декілька видів твердих сирів, ковбас, органічної олії, соків, справжній карпатський чай та інші смаколики. Усіх приємно вразила креативність карпатських господинь, страви яких були представлені на дегустації.  Як пояснив керівник проекту «Смак українських Карпат», господар садиби пан Іван Саломатін, – головна умова участі у цьому проекті – строге дотримання екологічних стандартів у вирощуванні і приготуванні харчової продукції. Учасники семінару залишились вдячними його організаторам за чудову можливість набути нового досвіду у сфері агротуризму.